Fundamenti

Në Viti u shënua Dita Botërore e Mjekut Familjarë dhe Hipertensionit

/ 2 minuta lexim
Hidromorava

Viti – Komuna e Vitisë, konkretisht Drejtoria për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale në bashkëpunim me QKMF-në e Vitisë, sot kanë shënuar Ditën Botërore të Mjekut Familjarë dhe Hipertensionit.

Në shënimin e kësaj dite, ekipi i QKMF-së së Vitisë, ka zhvilluar sot një aktivitet në sheshin e qytetit, ku qytetarët kanë mundur nga afër të marrin këshilla të ndryshme mjekësore dhe ta bëjnë matjen e tensionit.

Këtë aktivitet e ka vizituar nga afër edhe kryetari i komunës së Vitisë, Sokol Haliti dhe me këtë rast ai u shpreh se puna e mantelbardhëve është e shenjtë dhe jetëshpëtuese.

RCCOLA

Në këtë aktivitet, janë shpërndarë edhe fletushka me këshilla për parandalimin e hipertensionit apo shtypjen e lartë të gjakut.

Mjeku familjarë, jep këshilla dhe ofron ndihmë për të gjitha sëmundjet në përgjithësi duke u përkujdesur në vazhdimësi për mbrojtjen e shëndetit, diagnostikimin e sëmundjes dhe trajtimin e pacientit, udhëzon dhe trajton në mjekimin parandalues të sëmundjes, merret me edukim dhe promovim të shëndetit si dhe kujdeset për pacientin gjatë tërë jetës së tij./rajonipress/