Në Viti organizohet fushatë vetëdijësimi kundër zjërrëvënieve dhe puseve të hapura

Viti – EVSB, PK, dhe Institucionet Komunale të Vitisë, organizuan fushatë të përbashkët vetëdijësuese kundër zjarrëvënieve dhe puseve të hapura. Zjarrëvëniet sidomos në sezonin Verorë, po shkaktojnë dëme të konsiderueshme, si në ekonomite familjare, gjithashtu edhe në ato fushore e malore. Po ashtu dhe puset e hapura po shkaktojnë pa siguri dhe rrezikshmëri tek të rinjtë.

EVSB, PK, dhe Institucionet Komunale të Vitisë, pasi që masat tani më janë liruar dukshëm nga pandemia, kësaj radhe është vendosur që sado pak t’i informojnë qytetarët, kryesisht të rinjtë që të kenë kujdes nga zjarrevëniet dhe nga puset e hapura, sepse nga të dy këto dukuri, dëmet dhe pasojat mundë të jenë të mëdha.

Fushata vetëdijesuese kundër zjarrvënjeve, dhe puseve të hapura, është menduar të zhvillohet në këtë formë.

Përmes shpërndarjeve fizike të postareve, nëpër të gjitha shkollat e Komunës së Vitisë.
Shpërndarjen e postareve e bënë:EVSB dhe PK.

EVSB, PK, dhe Institucionet Komunale të Vitisë, apelojnë te qytetarët që të kenë kujdes me zjarret, sepse dihen dëmet dhe pasojat që shkaktohen nga zjarret,po ashtu apelojnë tek qytetarët kryesisht tek moshat e reja, të kenë kujdes ndaj puseve të hapura,ato janë të rrezikshme thuhet në njoftimin e koordinatorit të EVSB-së, për Komunën e Vitisë, Imri Emërllahu./rajonipress/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS