Hidromorava

Në Viti nënshkruhet memorandum bashkëpunimi për mbrojtje të mjedisit me kompaninë “Eco – Higjiena”

/ 3 minuta lexim
RCCOLA

Viti – Në kuadër të projektit “Lidhja Rajonale” për zvogëlimin e ndotjes së mjedisit, si dhe duke u nisur nga qëllimet dhe interesat e përbashkëta në nxitjen që të kontribuojnë në zvogëlimin e ndotjes së mjedisit dhe rritjen e cilësisë së jetës së qytetarëve në rajonin kufitar të Kosovës dhe Maqedonisë së Veriut, përshpejtimin e rritjes dhe nxitjen e hapjes së potencialeve të reja turistike në zonën turistike ndërkufitare midis Kosovës dhe Maqedonisë së Veriut dhe veçanërisht në Komunën e Vitisë dhe Gostivarit, është nënshkruar sot një memorandum bashkëpunimi mes komunës së Vitisë dhe Kompanisë rajonale të pastrimit “Eco Higjiena”. Nënshkrimin e këtij memorandumi e bënë kryetari i komunës Sokol Haliti dhe kryeshefi ekzekutiv i kompanisë “Eco – Higjiena” Senad Ramaj.

Ky Memorandum mirëkuptimi përcakton të drejtat dhe detyrimet reciproke të palëve për bashkëpunim të ndërsjellë në kuadër të projektit për zvogëlimin e ndotjes së mjedisit.

Qëllimi i këtij projekti që financohet nga Bashkimi Evropian në kuadër të “Cros Border” është promovimi i sektorit të mbrojtjes së mjedisit, që në mënyrë efikase përshtatet për nevojat e mjedisit vendore dhe ndërkombëtare dhe të kontribuojë në përshpejtimin e rritjes dhe të stimulojë krijimin e vendeve të punës në zonën ndërkufitare midis Kosovës dhe Maqedonisë së Veriut.

Komuna e Vitisë, si lider i projektit ndërkufitar për mbrojtjen e ambientit në rajonin ndërkufitar të Vitisë dhe Gostivarit, do të investoj në mbrojtje të Lumit Morava dhe promovimin e mundësive për mbrojtjen e ambientit në rajonin ndërkufitar.

Uji Dea

Komuna e Vitisë do të japë informacion mbi nevojat e të gjithë akterëve të lidhur me zhvillimin e mbrojtjes së ambientit, aty ku është e mundur, do të bëjë përpjekje për të ofruar kushte të favorshme për përdorimin e këtij informacioni.

Ndërkaq, Eko-Higjiena do të ofrojë mbështetje, në varësi të nevojave të projektit “Lidhja Rajonale”, në aspektin e informacionit, ekspertizës dhe përvojës.

Ajo gjithashtu do të inkurajojë ndërmarrjen e mbrojtjes së ambientit, si dhe të gjithë akterët që të kontribuojnë në mënyrë aktive në realizimin e objektivave të projektit./rajonipress/