Në Viti diskutohet rreth ekstremizmit të hershëm radikal dhe terrorizmit

/ 1 minutë lexim

Viti – Në Komunën e Vitisë, është mbajtur trajnimi një ditor në lidhje me dukurit e ndryshme negative në shoqëri.

Lidhja me Interes Zhvillimorë për të ardhmen e Rinisë (LIZA-R), dhe Mekanizmi Referues i Gjilanit, në bashkëpunim të ngushtë, dhe bashkë koordinim me EVSB-në, e Vitisë, organizuan trajnimin me nxënës, dhe profesor, të Shkollës së Mesme Profesionale “Jonuz Zejnullahu”, në Viti.

Eco Higjiena

Në këtë trajnim janë diskutuar:
1. Mekanizmi Referues
2. Ekstremizmi i Hershëm radikal dhe terrorizmi
3. Ndikimi i Bulizmit në Ekstremizëm.

Kanë referuar Mensur Morina, dhe Mekanizmi Referues, nga Muhamed Hyseni.
Ekipi Veprues për Siguri në Bashkësi (EVSB)e Vitisë, nga Imri Emërllahu & Mejreme Dili derisa projekti është mbështetur nga Unioni Evropian./rajonipress/