Në kodër të Roganës

/ 1 minutë lexim

Poezi nga Atdhe Geci

Të gjithë ndiqemi nga e kaluara
një ëndërr Rogane e kam pranë
ajo erdhi si dritë rritje e gjuhës
nga një jetë në ngjizje e dashuri

Kam besuar e besoj tek poezia
tek e bukura e vargut, te prushi
saj, tek flaka dhe e urta e fjalës,
tek njerëzit që e duan Atdheun

Lulet e aty këtushme të fushave
m´i japin frymë motiveve në
poezi, kjo natyrë letrare e jetës
është shtëpia ime dhe fletorja

Kosova fitoi në saje të luftës
të rënët tanë prehen te varrezat
liria çmimin e ka të shtrenjtë
në luftën përliri edhe vdiset

Rini, jepi flakë pasionit tënd
himni i flamurit me zë thërret
njerëzit duhen për atë që duan
e kuqja himnit është gjaku ynë!…

Atdhe Geci – Roganë, Korrik, 2022

Të fundit: