Në ditën e poezisë

Poezi nga Nijazi Kastrati

(Të gjithë miqve ua uroj
Ditën e Pranverës dhe të Poezisë)

Si vullkan shpërthen sot kjo ndjenja ime
Të radhis fjalët, në rend t’i vargoj,
Urimet më të mira për Ditën e Poezisë
Të gjithëve miqve t’mi sot t’ua dërgoj.

E kjo poezi, melhem për shpirtin tim
Me pranverën së bashku trokitën në derë,
Njëherë hezitova, ndjeva një shqetësim
Kur e hapa derën , vërshoi aromë pranverë.

Dyjat s’bashku erdhën, në degë molle rrinë
Unë me shpirt të qetë dyja i shiqoj,
Njëra është poezi e tjetra kanarinë
Më japin inspirim fjalët në varg t’rendoj.

Dhe kjo poezia s’rri aspak e qetë
Herë zbret poshtë në tokë e here fluturon n’degë,
Nganjëherë më jep vërejtje po dhe më lavdëron
Shkruaj më thotë më mirë, për çka po nxiton?

21.03.2019

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS