Ndikimi i aktivitetit fizik në shëndet

Aktiviteti fizik sjell shumë të mira në shëndetin tuaj. Këto të mira vlejnë për njerëzit e të gjitha moshave.Aktiviteti fizik ndihmon që t’ju mbajë në peshë të duhur dhe bën që më lehtë t’i kryeni detyrat tuaja.

Ata të cilët ushtrojnë janë më pak të rrezikuar që të vuajnë nga depresioni. Fëmijët dhe adoleshentët që cilët merren me aktivitet fizik kanë më pak simptoma të depresioni.

Të mirat tjera që sjell fitnesii janë se forcon zemër dhe përmirëson funksionin e mushkërive, zvogëlon rrezikun e prekjes nga sëmundjet e zemrës dhe ndikon në stabilizimin e presionit të gjakut.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS