Ndërprerja e dialogut, rrezik për Preshevën

/ 2 minuta lexim

E pas sulmit terrorist në veri të Kosovës, Kosova dhe Serbia ende nuk kanë një datë për kthim në dialog. E nëse i njëjti ndërpritet, kryetari i komunës së Preshevës, Shqiprim Arifi thotë se rrezikohen shqiptarët ne atë pjesë. Ai para disa ditëve i ka dërguar edhe letër zyrtare Qeverisë së Kosovës dhe është i gatshëm për takim.

24 shtatori ka alarmuar edhe shqiptarët që jetojnë në Serbi.

Kryetari i Komunës së Preshevës, Shqiprim Arifi ka thënë se një ngjarje e njëjtë si në veri, mund të përsëritet në Luginë të Preshevës.

Sipas tij, shqiptarët në Luginë janë më të ekspozuar ndaj rreziqeve.

Arifi i ka drejtuar edhe një letër zyrtare Qeverisë së Kosovës dhe thotë se nëse ka ftesë do të shkojë edhe në takim më kryeministrin kosovar.

Eco Higjiena

E si komunitet shqiptar më të rrezikuar i sheh analisti politik nga Shqipëria, Ben Andoni.

Andoni thotë se për këtë pjesë s’ka interes as Prishtina dhe as Tirana.

Tëvë1 ka dërguar pyetje edhe në Qeverinë e Kosovës për këtë çështje, mirëpo të njëjtit nuk kanë kthyer përgjigje.

Pa përgjigje kanë qenë edhe nga BE-ja në pyetjen se nëse ka gjasa që të përfshihen shqiptarët e Luginës në dialogun Kosovë-Serbi./teve1