Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor financon projektin e rregullimit të shtretërve të lumenjve në Artanë

Gjilan – Projekti do të zbatohet në dy faza, e para prej të cilave do të fillojë deri në fund të muajit të ardhshëm dhe përfundimi përfundimtar i të gjitha punëve planifikohet deri në fund të vitit 2020.

Kryetari i komunës së Novobërdës Svetisllav Ivanoviq dhe Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor Fatmir Matoshi nënshkruan një memorandum mirëkuptimi dhe financimi të projektit “Pastrimi dhe rregullimi i shtretërve të lumenjve në fshatrat Gornje Kusce, Prekovce, Stanishor dhe Llabjan”.

Projekti do të zbatohet në dy faza, e para prej të cilave do të fillojë deri në fund të muajit të ardhshëm dhe përfundimi përfundimtar i të gjitha punëve planifikohet deri në fund të vitit 2020.

Realizimi i këtij projekti është i një rëndësie të madhe për komunën e Novobërdës, veçanërisht për banorët e fshatrave të përmendura. Çdo vit, fermerët e këtyre fshatrave përballen me dëmet e shkaktuara nga përmbytja e lumenjve/prockave rurale, të cilat çdo vit përmbytin tokën më të mirë bujqësore në komunën tonë.

Pres që rregullimi i këtyre shtretërve të lumenjve do të zvogëlojë rrezikun e përmbytjeve, prandaj ne do të kemi një shtrat më të bukur dhe të rregulluar të lumenjve dhe një mjedis më të shëndetshëm./rajonipress/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS