Mësojnë për performancën e administratës komunale

Gjilan – Në Gjilan u mbajt seminari dy ditorë me grupin komunal për performancë komunale të komunës së Kamenicës. Seminari ishte i organizuar nga projekti DEMI. Ky seminar kishte për qëllim aftësimin dhe përforcimin sa më efikas në menaxhimin e performancës për administratën komunale.

Në këtë seminar morën pjesë , drejtor të drejtorive komunale, menaxher, shefa e zyrtarë të komunës së Kamenicës. Në ditën e parë të seminarit u trajtuan temat në lidhje me: hyrjen në programin e menaxhimit të performancës , modeli i lidershipit sipas situatës – dhënia e drejtimit dhe mbështetjes së “ duhur ” për punëtorët ,motivimi i punëtorëve ,caktimi i synimeve,planifikimi i performancës me punëtorë ,monitorimi i performancës së punëtorëve, ndërsa në ditën e dytë biseduan për , dhënien e informatave mbi performancën , mentorimi i punëtorëve .

Pjesëtaret e administratës komunale që ndoqën seminarin ishin të kënaqur me ligjërimin e Marsha Slater. Ata , patën rastin të njoftohen me gjërat e reja teorike, si dhe të debatojnë për përvojat e tyre personale në menaxhim. Pas përfundimit të suksesshëm të këtij seminari i cili u përcoll dhe interesim të madh, në emër të grupit drejtori i administratës lokale , Enver Ajvazi , e falënderoi organizuesin e këtij seminari.

Ajvazi tha se njohuritë e fituara do t’i zbatojmë në praktikë secili në vendin e vet të punës. Pra, USAIDI- projekti DEMI janë duke dhënë një kontribut të madh në shumë sfera në komunën tonë” tha Ajvazi./rajonipress/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS