Eko Higjiena

Medvegjë: 15.59 % të votavë i fituan shqiptarët

/ 1 minutë lexim
RCCOLA

Mbrëmë vonë janë shpallur rezultatet preliminare të zgjedhjeve të djeshme lokale të mbajtura në Medvegjë.

Sipas Komisionit Komunal Zgjedhor në Medvegjë, Partia për Veprim Demokratik bartës i listës që ka qenë Florim Sahiti ka fituar 15.59 % të votave nga numri i përgjithshëm 10102 votuesve shqiptarë, njofton preshevajonë.

Mobi Casa

Ndërkaq sipas këtij komisioni zgjedhjet e sivjetme lokale i ka fituar përsëri kryetari aktual Sllobodan Drashkoviq me mbi 46 % të votave kurse vendet tjera i kanë fituar partitë e vogla serbe.

Rezultatet përfundimtare,pritet të shpallen sot dhe kështu në një afat kohor do të konstituohet parlamenti komunal i Medvegjës që do të ketë edhe shqiptarë./Indeksonline/