Vali Ranch

Medvegjasit thërrasin Tiranën e Prishtinën: Mos na anashkaloni

/ 1 minutë lexim

Medvegje – Shqiptarët e Medvegjës, vendbanimi me territor të gjerë, por me popullsinë shqiptare në rënie e sipër, i ka bërë thirrje Tiranës dhe Prishtinës për t`i vizituar. Nënkryetari i komunës së Medvegjës, Ismet Zeqiri i ka bërë thirrje autoriteteve të të dyja shteteve shqiptare që të kthejnë vëmendjen nga ky vendbanim dhe të njihen nga afër me gjendjen e shqiptarëve atje. Zeqiri ka reaguar pas vizitës së ministres së Integrimeve të Kosovës, Vlora Çitaku, dje në Preshevë.

“Nuk është hera e parë që anashkalohemi dhe injorohemi, por le ta dinë zyrtarët në Kosovë se Medvegja ka 525 kilometra katror, ku jetojnë më shumë se 800 shqiptarë”, ka thënë Zeqiri për gazetën “Zëri”.

Fidanishtja

Në Medvegjë një vit më parë qëndroi ambasadori shqiptar në Beograd, Shpëtim Çaushi, i cili vizitoi qytetin dhe disa vendbanime rurale, për t`u njohur me gjendjen e rëndë të shqiptarëve të kësaj zone.