RCCOLA

Makolli: Pacolli për president, zgjedhjet këtë vit

/ 2 minuta lexim
Uji Dea

Sekretari i Përgjithshëm i AKR-së, Ibrahim Makolli, ka thënë se duhet të respektohet marrëveshja e arritur për zgjedhjen e presidentit të vendit, në mes të Thaçit, Pacollit dhe Mustafës.

“AKR-ja si parti politike e përgjegjshme edhe në këtë rast i qëndron besnike marrëveshjes së arritur”, ka thënë Makolli për “Epoka e Re”. “Ka rrethana të jashtëzakonshme të cilat edhe Kushtetuta e Republikës së Kosovës i parasheh.

Pra, në rrethana të jashtëzakonshme mund të shtyhen edhe zgjedhjet. Por, tani ne po flasim për një gjendje normale të një procesi që do duhet të ndodhë. Andaj, nuk ka asnjë arsye që të mos respektohet marrëveshja e arritur mes tri partive politike”.

Makolli deklaron se AKR-ja për president të vendit do ta ketë kandidatin e njëjtë, Behegjet Pacollin.

Uji Dea

“Mendojmë se Pacolli ka treguar një përkushtim shumë cilësor dhe unik për ato ditë sa ka qenë president i vendit”, ka thënë Makolli.

Në kuadër të arritjes së kësaj marrëveshje është paraparë të ndodhin ndryshime të nevojshme kushtetuese, ku, ndër të tjera, parashihet zgjedhja e presidentit të Kosovës në mënyrë të drejtpërdrejtë nga populli.

Ndërkohë, Gjykata Kushtetuese është duke i shqyrtuar amendamentet e ndryshuara dhe në çastin që konstaton se amendamentet e ndryshuara janë në rregull, Kuvendi i miraton ato. Pastaj, presidentja e ka për obligim t’i shpallë zgjedhjet presidenciale – nëse partitë politike nuk vendosin ndryshe duke nxjerrë një rezolutë tjetër, e cila e shfuqizon atë të miratuar në Kuvend në vitin e kaluar.