UBT

Lugina proteston kundër policave të sigurimit

/ 2 minuta lexim
RCCOLA

Në shenjë pakënaqësie për mos heqjen e tarifave të policave të sigurimit nga Qeveria e Kosovës, aktivistë të shoqërisë civile të Luginës së Preshevës, sot kanë vendosur një billbord në vendkalimin kufitar në Muqibabë, me mbishkrimin “Na kini nimu…”.

Sipas tyre, vendimi për zbritjen e tarifave të policave është më se pezhorativ, ndërkohë që zyrtarë të lartë të Qeverisë së Kosovës iu kishin premtuar delegacioneve të shumta të shqiptarëve të Luginës se taksat do të hiqen tërësisht.

RCCOLA

Aplikimi i taksës së policave të sigurimit për automjetet me targa të Serbisë, ka goditur kryesisht shqiptarët e Preshevës, Bujanocit dhe të Medvegjës, përderisa serbët vazhdojnë të përdorin targat e vjetra të përdorura që nga koha e RSFJ-së, e për të cilat nuk paguajnë fare taksa të sigurimit.

Ndërkohë, taksat në fjalë kanë zvogëluar në më se 80 për qind lëvizjen e automjeteve në drejtim të Kosovës, duke shkaktuar dëme në ekonomi në të dyja anët e kufirit si dhe pakënaqësi e revoltë ndër qytetarët shqiptar të Luginës së Preshevës.