Fundamenti

Lugina pret përkrahje për t’u ikur konflikteve të armatosura

/ 1 minutë lexim
Mobi Casa

Kryetari i Preshevës Ragmi Mustafa ka thënë se pret përkrahjen e Kosovës dhe Shqipërisë në mënyrë që t’u iket konflikteve të armatosura në Luginën e Preshevës.

“Duke pasur mbështetjen e Shqipërisë, Kosovës dhe bashkësisë ndërkombëtare besojmë se nuk do të vijë deri të ndonjë konflikt i armatosur”, ka thënë Mustafa në RTV 21.

Megjithatë ai shton se nuk ka ndonjë raport të vlerësimit ndërkombëtar për shkak të situatës së krijuar për shkak të lapidarit.

RCCOLA

“Situata e sigurisë nuk ka qenë ndonjëherë më e mirë, lapidari e ka rënduar ndërkaq mediat serbe merren vetëm me aktet e dhunës në Luginë, asnjëherë me problemet e qytetarëve as momenteve të përparimit të këtyre qytetarëve”.

Ai shton se lapidari u përket të gjithë shqiptarëve.

“Ky lapidar i takon kombit sepse dëshmorët e UÇPMB-së janë të kombit”./Indeksonline/