RCCOLA

Lind me hartën e Kosovës, e publikon pas 64 vitesh

/ 2 minuta lexim
Uji Dea

Gjilan – Mejdi Rashiti nga Llashtica e Gjilanit ka lindur me hartën e Kosovës që e bartë në këmbën e djathtë. Shkas për ta publikuar pas 64 viteve janë gazetarët e Shqipërisë.

Ka lindur me hartën e Kosovës në këmbën e djathtë. Por këtë sekret Mejdi Rashiti(1948) ka vendosur ta bëjë publike pas kaq vitesh pas takimit të rastësishëm që ka pasur me disa gazetarë në Durrës të Shqipërisë.

RCCOLA

Rashiti tha për rajonipress se nuk i është dukur interesante ky fenomen, por kur takova gazetarët e Shqipërisë ata më sugjeruan që këtë ngjarje ta bëjë publike. “Unë s`kam ditur të imponohem edhe pse këtë sekret e kam bartur kaq vite” shprehet Rashiti.

Për këtë fenomen thotë se vetëm nëna e tij ka pasur dijeni,por tani kam dëshirë që ky rast të dihet edhe nga publiku. Ka edhe diçka të veçantë 64 vjeqari Rashiti. Thotë se gjatë këtyre viteve është operuar hiq më pak se tetë herë.”Kam 8 operacione, dy herë më ka kafshuar gjarpri dhe kam disa ndërhyrje në kokë dhe në sy” u shpreh ai./rajonipress/