Libër për Breivik!

Babai i Anders Breivik, i cili vitin e kaluar vrau 77 njerëz në Oslo dhe në ishullin Utoyah, mendon të shkruaj një libër për djalin e tij, njoftoi të enjten gazeta ‘Dagbladet’.

Informata ndërkohë u konfirmua edhe nga vetë ish-diplomati norvegjez, Jens Breivik, i cili aktualisht jeton me gruan e tij të dytë në Francë.

Gazetarët norvegjez raportohet se në ndërkohë kontaktuan me shtëpitë më të mëdha botuese në vend, përfaqësuesit e të cilave deklaruan se ende nuk kanë marrë anojë ofertë të tillë, megjithëse janë shumë të interesuar për botimin një të shkruar nga babai i Breivik.

Në fund të vitit të kaluar, Jens Breivik dha një intervistë për televizionin norvegjez NRK, gjatë së cilës pranoi se ndjenë keqardhje, dhe se nuk u tregua “baba i mirë”, sepse mbi 10 vite nuk kontaktoi fare me të birin.

Aktvendimi ndaj Anders Breivik pritet të shpallet më 24 gusht. Nëse shpallet fajtor, ai mund të dënohet deri me 21 vjet burgim.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS