Lenjani nuk e harron kontributin e viteve të 90-ta, koha kur financoheshin institucionet e Kosovës

Kamenicë – Arma më e fortë e kundërshtimit të regjimit të Millosheviqit në kohën e viteve të 90-ta ishte organizimi i procesit mësimor dhe financimi i institucioneve të atëhershme të Kosovës. Selver Lenjani thotë se kurrë shqiptarët nuk kanë kursye as paren, e as mundin, e as Gjakun, e as jetën për lirin e Kosovës.

“Grumbullimi i mjeteve Financiare për Qeverinë e viteve 90-ta kur regjimi i Millosheviqit i mbylli shkollat shqipe në Kosovë, mirëpo arma ma e forta për të ju kundërvu gjithë elitës Çetnike të Serbisë, Karaçeva ishte e organizuar mirë për ta mbajtur gjallë shkollën shqipe sepse arma më e fortë ishte në atë kohë lapsi, ditari, arsimtari kurse populli u organizua mirë” rrëfehet Selver Lenjani.

Lenjani shton se atë kohë populli filluan me mjete financiare dhe paga minimale financimin, por arsimi në Republikën e Kosovës, filluan dal ngadalë të rriten pagat e arsimtarëve në brezin kufitar në Karaçevë. “Nuk mungoj për Kosovë as mundi, as mjete financiare për arsim, për shëndetësi, e as për Qeverinë e Kosovës sepse ekonomit familjare ishin me grupe – grupe, grupi i parë nga 120 DM grupa e dytë 90 DM, grupa e tret 60 DM, mërgata shqiptare ishte e obliguar përveç 3 përqindëshit kur vinte nē Kosovë ishte i obliguar nga 20 DM në muajt me viza, B, C, me garancione 9 muajshe në shtetet e Perëndimit sepse ato ishin promotori kryesor i Financimit të Republikës, Qeverisë së atëhershme, mërgata shqiptare e pa zëvendësuar”.

Por Lenjani thotë se e gjithë elita shqiptare kudo që ishin e kanë ndihmuar Kosovën me mjete financiare. “Karaçeva, Selishta, si fshatrat për skaj kufirit Zarbinca me rrethin si dhe Breznicat, dyjat, e Muhovci si dhe shqiptarët në Bujanoc, në krye me PVD e gjithë veprimtarët e komunës së Bujanocit kryetari Shaip Kamberi, Sevdail Hyseni, Fatmir Hasani, Presheva, Nasuf Beluli, kryetari Rizah Halimi, Metali Krasniqi e shumë veprimtar e ndihmuan të jetësohet shteti i Kosovës”shprehet Lenjani.

Lenjani thotë se kurrë shqiptarët nuk kanë kursye as paren, e as mundin, e as Gjakun, e as jetën për lirin e Kosovës, kurse në Karaçeva në asnjë mënyrë nuk ju harrojmë mundin e jetën që dhanë për liri shumë luftëtar, shumë e shumë shqiptar kontribuuan për Kosovën shtet me ndihmën e luftëtarëve, veprimtarëve etj. edhe banorët e fshatit Zarbincë me vilajetin e kësaj treve nga komuna e Bujanovcit, xhemati i xhamisë së Zarbincës./rajonipress/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS