UBT

Kur politikanët i devalvojnë vlerat institucionale

/ 3 minuta lexim
RCCOLA

Gjilan – Nuk ka përparim dhe zgjidhje të problemeve, nëse edhe në të ardhmen, ia, bëjmë qejfin këtyre politikanëve lokal dhe provincial, të cilat me politikën e tyre lokaliste i kanë devalvuar vlerat e institucioneve si dhe kanë keqpërdorur votën e lirë të qytetarit ka thënë Nexhmedin Saqipi.

Kohëve të fundit, në skenën tonë politike, rotacioni është bërë si modë. Këtë term më së shumti po e përdorin partitë politike, të cilat kanë bërë pjesë aktive në zgjedhjet parlamentare të Serbisë.

Për t’i kënaqur apetitet e pafund të Riza Halimit, kryetarit shumëvjeçar të PVD-së, partitë pjesëmarrëse në këtë nivel të zgjedhjeve, ia bëjnë qejfin partnerit të tyre, që i pari të shkoj dy vjet deputet në parlamentin serb, ndërsa dy vitet e tjera tu takojnë partive të tjera LPD dhe UDSH.

Në këtë valle mbet pa u përfshirë Skender Destani, kryetar i BDL-së, i cili pa rezervë kërkon hisen e tij.

Fundamenti

Riza Halimi, për t’i amortizuar kërkesat e shumta të partnerëve të koalicionit të zgjedhjeve parlamentare, i cili me vota të vjedhura dhe të falura nga partitë pushtetare serbe, arriti të siguroj një mandate në Kuvendin e Serbisë. Ai, lëre se nuk skuqet nga këto dallavere, por shkon më larg për të krijuar një koalicion artificial edhe me partitë shqiptare në Komunën e Bujanocit, duke iu ofruar atyre rotacion edhe në pushtetin lokal, madje edhe duke i nxitur të formojnë pushtet multietnik.

Nexhmedin Saqipi, kryetar i Partia Demokratike Kombëtare,në lidhje me këtë dukuri joprogresive për politikën shqiptare ka vlerësuar duke thënë se: “ Nuk ka askund në botë kësi lloj pazari politik ,mandatet të ndahen në dysh-tresh e katërsh, për t’i realizuar orekset e tyre politike. Zgjedhjet mbahen me mandate katërvjeçar e jo siç ofron Riza Halimi, i cili nuk zgjedh mjete e metoda për të mbetur në pushtet, ai, ka bllokuar financat e fushatës zgjedhore për LPD, UDSH e BDL, në mënyrë që t’i realizoj kërkesat e tij pushtetare”.

Gjithashtu, Saqipi ka shtuar se ” Është një dukuri që spektri politik i këtij rajoni i duron marifetet politike të disa politikanëve , të cilit në tubimet zgjedhore si dhe në tubimet e përvjetorët e UÇPMB-së, vetknaqen ta quajnë veten deputet edhe kur i skadon mandati, ashtu siç vetknaqen ta quajnë veten kryetar edhe disa ish kryetarë, të cilëve u ka kaluar mandati”.

“Nuk ka përparim dhe zgjidhje të problemeve, nëse edhe në të ardhmen, ia, bëjmë qejfin këtyre politikanëve lokal dhe provincial, të cilat me politikën e tyre lokaliste i kanë devalvuar vlerat e institucioneve si dhe kanë keqpërdorur votën e lirë të qytetarit” ka thënë Saqipi.(marrë nga terrnocipress)