KKVITI

Kuq e zi, në përjetësi…

/ 1 minutë lexim
ARKATANA

Poezi nga Drita Haxhillari


Nëntori i kuq i Shqipërisë,
lyer me gjak në histori…
28 Nëntori i Pavarësisë,
Nëntori ynë kuq e zi !

Në ç’do muaj Nëntor,
nderim për burrat e dheut,
të gjithë me flamur në dorë,
lavdi epokës Skënderbeut !

Flamur i bukur, hijerëndë,
në shpirt rrezaton dinjitet,
krenari në botë, në ç’do vënd,
flamuri ynë i kuq,identitet.

Flamur i shentë i lirisë,
nder, respekt dhe lavdi,
aromë e kudo Shqiptarisë,
bashkim, forcë e krenari !

Eco Higjiena

Flamur që na trimëron ç’do ditë,
flamur që na jep zemër, shpresë,
flamur ynë kuq e zi, shporr frikë,
valëvitje e lirë që kurrë nuk vdes !

Mbështjell’ në flamur të vërtet’
ashtu si patriotët në Vlorë dikur…
heronj të kombit, nderim përjetë,
Nëntor i skalitur nën lëkurë.

Kuq e zi, gjithmonë’ si dikur…
atmosferë, gëzim i Shqiptarisë,
respekt e lavdi në emrin FLAMUR,
flamuri i lirisë dhe pavarësisë !

® Drita Haxhillari.
Dt:27.11.2022