Kuçi-Kurtit: Marr vesh pak nga traktatet

Prishtinë – Zëvendëskryeministri i Kosovës, Hajredin Kuçi, i ka thënë liderit të lëvizjes “Vetëvendosje”, Albin Kurti, se “merr vesh pak nga puna e traktateve”.

Reagimi i zëvendësshefit të Qeverisë së Kosovës ka ardhur pas vlerësimit që i ka bërë të mërkurën Kurti deklarimit të tij se “Traktati i Paqes me Serbinë është mundësi për pajtim midis dy vendeve”. Në një shkrim autorial Kurti ka vlerësuar se “Traktati i paqes me Serbinë është diçka e pamundshme”.

“Unë s’e kam lexuar atë (Kurtin v.j), por e marr vesh nga pak çka është puna e traktateve dhe është marrëveshje mes dy shteteve si sovranitet ndaj sovranitetit”, ka thënë i dyti i Qeverisë pas një takimi me stafin e Agjencisë për Administrimin e Pasurisë së Kryetari i “Vetëvendosjes” në shkrimin e tij, ka thënë se Kosova nuk është në atë pozicion që të bëjë traktat me Serbinë, meqë nuk ka ushtri. “Për çfarë traktati paqeje me Serbinë flet Kuçi, kur Kosova s’ka ushtri?”, ka pyetur Kurti.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS