UBT

Kosova po punon të ketë sistem modern të drejtësisë

/ 2 minuta lexim

Kosova është e interesuar të ketë të ndërtuar një sistem të drejtësisë modern të bazuar në demokraci, rend dhe ligj, tha të martën ministri i Drejtësisë, Hajredin Kuçi, gjatë promovimit të katërt të serive të botimeve ligjore, të publikuar nga Qendra Juridike e Kosovës.

Sipas ministrit Kuçi, i cili njëherësh është edhe zëvendëskryeministër, puna që po bënë Qendra Juridike e Kosovës, është pjesë e punës që është duke u bërë në reformimin e sistemit të drejtësisë, si dhe informim për studiuesit dhe për qytetarët për këtë sistem.

Hidromorava

Kuçi tha së në botimet e publikuar sot ka vërejtur dy lloj burimesh (ligjesh), atë që kanë të bëjnë me burimet e brendshme dhe atë që ka të bëj me burimet ndërkombëtare dhe shtoi së qëllimi është që këto dy lloj burimesh të harmonizohen dhe të jenë në përputhje me vullnetin e qytetarëve dhe me atë që e bënë bota demokratike.

Po ashtu, Kuçi tha së Qendra Juridike e Kosovës mund ta bëjë botimin e Kodit Penal, Kodit të Procedurës Penale, Ligjit për konfiskimin e pasurisë së fituar nga vepra penale etj., dhe për këtë ofroi mbështetjen e Ministrisë së Drejtësisë. /Telegrafi/