RCCOLA

Këshilla e gjyshit

/ 1 minutë lexim
RCCOLA

Poezi nga Nijazi Kastrati

Më pat thënë gjyshi njëherë
Mos lë punën të t’marr erë
Shokë e miq nga ti largohen
Punës sate i turpërohen!

Do të mbetesh i vetmuar
Dhe nga rrethi izoluar
Çdoherë gishtin veje n’kokë
Se çfarë sjellje ke me shokë.

Mobi Casa

Gjyko mirë çfarë flet e thua
Që rastësisht mos zëshë në thua
Se do thesh hundët e tua.

Që mos ndodhë kjo asnjëherë
Konsultohu me miq ndoj herë
Merre fjalën edhe këshillën
Nga ata që ta donë të mirën!