RCCOLA

Kërkohen 3 vjet e 8 muaj burg për Berlusconin

/ 1 minutë lexim

Milano – Prokurori i Gjykatës së Milanos, Fabio De Pasquale, ka kërkuar dënimin me 3 vjet e tetë muaj për Silvio Berlusconin për mashtrim fiskal në procesin e mbledhjes së fondeve të zeza për të drejtat televizive të Mediaset, transmeton Shekulli, njoftimin.

E njëjta akuzë dhe dënim është kërkuar edhe për biznesmenin Frank Agrama. Tre vjet e 4 muaj janë kërkuar për presidentin e Mediaset, Fedele Confalonieri.

Eco Higjiena

Mashtrimi fiskal u organizua nga Fininvest në pronësi të familjes së Berlusconit, shoqëritë e operimit ishin të Berlusconit, të lidhura me të janë kontot bankare, llogaritë zvicerane dhe të Bahamas, që menaxhoheshin në interesin e tij.