RCCOLA

KEK-u: Do t’i mbledhim borxhet deri në qindarkën e fundit

/ 2 minuta lexim

Prishtinë – Korporata Energjetike e Kosovës ka paralajmëruar konsumatorët se asnjë borxh nuk do të falet edhe pas privatizimit të distribucionit dhe rrjetit të shpërndarjes së energjisë elektrike.

Sipas KEK-ut, pronari i ri i rrjetit të shpërndarjes së energjisë elektrike do të vazhdojë të punojë njëjtë siç punohet tani dhe do të vazhdohet me shkyçjen e konsumatorëve borxhlinj. “KEK-u ka vërejtur kohëve të fundit se konsumatorët po supozojnë se nuk do të mblidhet borxhi pas privatizimit.

Kjo nuk është e vërtetë, sepse KEK-u do të vazhdojë me inkasimin deri të mbledhë qindarkën e fundit që konsumatorët i kanë borxh. Çdo grumbullim i borxhit do të jetë në dëm të konsumatorit dhe do të rezultojë me shkyçje”, thuhet në një kumtesë të kësaj korporate.

Hidromorava

Sipas KEK-ut, investitorit do t’i ofrohet stimulim nga ana e Qeverisë së Kosovës që të arkëtojë borxhet nga secili konsumator.

“Ky stimulim do të ndikojë që investitori i ri të jetë edhe më efikas në shkyçjen e konsumatorëve të cilët nuk i paguajnë borxhet e tyre dhe do t’i mbajnë të shkyçur përderisa nuk paguajnë borxhet. Derisa investitori të marrë përsipër, KEK-u do të vazhdojë punën si zakonisht dhe do të vazhdojë t’i shkyçë konsumatorët, të cilët nuk paguajnë”, thuhet në komunikatë.

Shuma e borxhit që konsumatorët i kanë KEK-ut u afrohet 400 milionë eurove, shkruan sot “Koha Ditore”.