Jashari: Qeveria thoshte se e ka prioritet arsimin, ta mbajë premtimin

E, kryetari i Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Rrahman Jasharaj uron që Qeveria në pushtet ta mbanë kësaj radhe premtimin për fëmijët e mësimit parashkollor.

“Uroj që të jetë e vërtetë dhe Qeveria ta mbajë premtimin për ta bërë obligativ edukimin parafillor. Po është dashur më herët të merret ky vendim sepse është folur shumë dhe çdo Qeveri që ka ardhur e ka pasur prioritet arsimin, por as kjo Qeveri nuk ka bërë këtë vit shumë dhe uroj që fjalët t’i mbajnë”, u shpreh Jasharaj për Front Online.

Sipas Jasharajt, mësimi obligativ parashkollor do t’i përgatiste më shumë fëmijët për klasën e parë.

Ai thotë se mungesa e çerdheve në vend nuk ju ofron nxënësve shumë përgatitje mësimore.

“Duhet të kemi mundësi më të mëdha dhe të kemi më shumë çerdhe në Kosovë se ato mungojnë dhe nuk mundin fëmijët të mësojnë, dhe një pjesë fare e vogël e fëmijëve mund të jenë në këtë sistem të edukimit. Uroj që ta mbajë fjalën dhe të kemi sa më shumë çerdhe dhe paralele edhe në arsimin parafillor, sepse në këtë mënyrë fëmijët përgatitën më mirë për hapat e parë në klasën e parë dhe nëse ndodh kjo fëmijët do të jenë shumë më të përgatitur, për të marrë njohuri edhe për klasën e parë dhe betejën për dije”, potencoi Jasharaj.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS