Jahjaga e Thaçi e presin jashtë “konakut”

Stafi i sekretarit të Organizatës së Kombeve të Bashkuara fillimisht ka refuzuar që Ban të pritet me ceremoni shtetërore.

Pastaj ka anuluar daljet e përbashkëta të sekretrit të OKB-së me liderët kosovarë në konferenca për shtyp, ku do të duhej të ishte edhe flamuri i Kosovës.
Ndërkaq, së fundmi ka kërkuar që takimet me Jahjagën dhe Thaçin, shefi i OKB-së t’i bëjë jashtë institucioneve, shkruan koha.

Sipas deklaratave të Ban, ai e viziton Kosovën në kuadër të Rezolutës 1244, e cila Kosovën e vendos nën administrimin e misionit të OKB-së, UNMIK.

Vendimi i sekretarit të OKB-së, është marrë nga frika se mos vizita e tij në Kosovës po interpretohet si e barabartë me vizitat që i ka zhvilluar në shtetet e tjera të ish-Jugosllavisë, i kanë thënë gazetës burime diplomatike.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS