Himni i ushtarit të Ushtrisë së Kosovës

Poezi nga Atdhe Geci

Jam Ushtar i Ushtrisë së Kosovës
për lirinë e fituar unë betohem sot
me zemër përulem para flamurit,
Kosovën ta mbroj për jetë e mot.

Jam ushtar i Ushtrisë së Kosovës,
në shpirt unë barti të sajën lavdi,
betohem në gjakun e të rënëve
për lirinë e Kosovës jetën bëj fli.

Në çdo cep të kufirit të Kosovës,
për çdo pëllëmbë të qiellit me hir
roje gjaku jam i Kosovës dardane
roje gjaku në paqe dhe në luftë!

Kosovë dardane, Kosovë e ilirisë
për nder e kam sot të bëj betimin;
Shteti të Kosovës unë i bëj roje,
me jetë betohem un´para flamurit!..

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS