Hetuesia në dilemë për Bukoshin

/ 2 minuta lexim
RCCOLA

Tashmë kur janë mbushur katër muaj që ish-sekretari i Ministrisë së Shëndetësisë, Ilir Tolaj po mbahet në paraburgim, hetuesia në kuadër të hetimeve është mes dilemave nëse bashkëpunëtorin e dikurshëm të Tolajt, ish-ministrin Bujar Bukoshi ta cilësojë si të pandehur, apo të njëjtin ta shpallë dëshmitar në këtë proces.

Bukoshi, i cili tashmë mban pozitën e zëvendëskryeministrit në Qeverinë e Kosovës, sipas burime të gazetës në hetuesi, ka shfaqur gatishmërinë e tij që të jetë dëshmitar, porse prokuroria ende nuk e ka marrë vendimin.

“Prokuroria aq sa ka elemente akuzuese për ta akuzuar edhe Bujar Bukoshin, i cili vazhdon të jetë i dyshuar në rastin Tolaj, aq ka prova që të njëjtin ta shpallë dëshmitar në këtë rast, por ndonëse kanë kaluar katër muaj nga arrestimi i Tolajt, ende nuk është marrë vendim edhe pse Bukoshi e ka shfaqur gatishmërinë që të jetë dëshmitar”, ka thënë një zyrtar i afërt me rastin.

Fundamenti

Ilir Tolaj, dikur sekretar në Ministrinë e Shëndetësisë, është arrestuar më 12 janar të këtij viti, së bashku me shefin e Zyrës së Prokurimit, Zenel Kuçi, drejtorin e Departamentit farmaceutik, Bekim Fusha dhe Hajrullah Fejzën, shef i divizionit të cilësisë së shërbimeve dhe arkivit në MSH.

Ata janë arrestuar nën dyshimin për korrupsion, që ndërlidhet me shpërdorimin e detyrës zyrtare, manipulimin me tenderë dhe lidhjen e kontratave të dëmshme.(zeri)