Hidromorava

Gruaja me supershikimin njerëzor, sheh 100 milion ngjyra

/ 1 minutë lexim

Në të vërtet nuk mund të shohë përmes mureve dhe nuk mund të të godasë me rreze nga sytë, por ka aftësinë të shohë 99 milion ngjyra më shumë se një njeri mesatar.

Shikimi është një nga shqisat më të komplikuara dhe mënyra se si sytë i perceptojnë ngjyrat përthyhet nga qelizat okulare të quajtura kone. Shumë njerëz kanë tre tipa konesh dhe njihen si trikromatikë, por dr. Gabriele Jordan, një kërkuese në Institutin e Neuroshkencës në Britani ka kaluar 20 vite duke tentuar të gjejë një person tetrakromat, një individ me katër tipet e koneve dhe aftësinë për të parë 100 milion ngjyra.Raportoi Tema.

Fidanishtja

Po si ka mundësi që ka persona tetrakromatikë, por nuk janë të gjithë njësoj? Sepse kjo veçori nuk bëhet gjithmonë plotësisht funksionale. Dhe një pyetje tjetër, përse nuk ka asnjë burrë? Sepse gratë i dallojnë ngjyrat më ndryshe nga burrat./indeksonline/