Uji Dea

Gjermania e SHBA: Serbia t`i zbatojë marrëveshjet, të pranojë realitetin

/ 1 minutë lexim
Fundamenti

Zëvendës ndihmës sekretari i shtetit për Evropën jugore dhe qëndrore, Philip T. Reeker, tha në Sofje se Serbia duhet të pranojë realitetin dhe kompromisin mbi Kosovën dhe se udhëheqësit e saj nuk duhet të jenë peng i të së kaluarës.

Në një takim kushtuar integrimit evropian të rajonit të Ballkanit, Ruecker tha se, SHBA-të dhe BE-ja kanë një vizion të përbashkët të integrimit rajonal të Evropës Juglindore në BE, dhe se situata në Ballkan nuk varet nga fuqitë e mëdha, por nga udhëheqësit lokale.

RCCOLA

Përfaqësuesi i ministrisë gjermane të Punëve të Jashtme për Evropën Juglindore Nikolaus Lambsdorff, tha se kandidatët për anëtarësim në BE, duhet të thonë haptazi se çfarë pritet prej tyre dhe në këtë drejtim theksoi se presidenti i sapozgjedhur i Serbisë, Tomislav Nikolic me 14 qershor në Bruksel, duhet të thonë hapur atë që pritet prej tij.

Para së gjithash, shtoi Lambsdorff, Beogradi duhet ti përmbushë Marrëveshjet, sepse Beogradi deri më tani nuk ka qenë i gatshëm për ti përmbushur Marrëveshjet e arritura më parë.