Gashi: Kryetari i komunës së Artanës provokon qytetarët me kalendarët e vitit 2019

Gjilan – Kryetari i Komunë se Artanës provokon me ‘kalendarët’ e vitit 2019. Kalendarët të cilët janë shpërnda mbajnë mbishkrimin “Trashëgimia e Serbisë”, ndërsa emërtimin e Komunës. Komuna e Artanës njihet për bukuritë natyrore dhe po ashtu edhe trashëgiminë kulturore, siç është Kalaja e Artanës e njohur ndërkombëtarisht, Miniera e Artanës, që janë trashëgimi e pasuri e Republikës së Kosovës. Të gjitha këto një Kryetar i përgjegjshëm kish me i paraqit në kalendarin 2019, e jo të përdorë fjali provokuese e përçarëse ka shkruar Abdyl Gashi i LVV.

Gashi ka thënë se kryetari i Komunës nuk ka të drejtë që të ndajë e të bëjë dallime në mes komuniteteve, siç po bën Sfetislav Ivanoviq. Ndërsa Nënkryetarin për Komunitete në Artanë nuk kemi pa të ketë reaguar. Me sa po duket interesi i tij është që ta ruaj atë pak ‘pushtet’ që po i kontribuon keqqeverisjes në Komunë. Lëvizja Vetëvendosje në Artanë i bënë thirrje Kryetarit që të merret me mijëra probleme, me të cilat po ballafaqohen banorët e komunës dhe të mos bëjë kësi lloj provokime të ulëta ka shkruar Abdyl Gashi i LVV./rajonipress/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS