Eko Higjiena

FOL: Shtrenjtimi i rrymës, shtrenjtim i jetës

/ 1 minutë lexim

Prishtinë – Lëvizja FOL ka reaguar ndaj vendimit të Zyrës së Rregullatorit për Energji për të shtrenjtuar energjinë elektrike në Kosovë

“Shtrenjtimi i rrymës për qytetarët e Kosovës do të thotë shtrenjtim i jetës së tyre të përditshme, varfërim i mëtutjeshëm dhe pamundësi për të bërë një jetë të dinjitetshme”, thuhet në deklaratën e Lëvizjes FOL.

Mobi Casa

Kjo e fundit kërkon nga Zyra e Rregullatorit për Energji, nga KEK-u dhe nga institucionet tjera relevante “që ta anulojnë këtë vendim dhe të marrin parasysh gjendjen e rëndë socio-ekonomike të qytetarëve të Kosovës”.

Zyra e Rregullatorit për Energji ka marrë vendim për shtrenjtimin e rrymës për 8.9 për qind.