Hidromorava

Fatmir Limaj sigurt në kryesi

/ 2 minuta lexim

Fatmir Limaj, njëjtë sikurse shtatë vjet më parë, duket se do ta përcjellë Kongresin Zgjedhor të PDK’së nga qelia e burgut. Por, kjo nuk do t’i pengojë atij të zgjidhet në organet drejtuese të kësaj partie. Ish-Ministrit të Transportit planifikohet t’i bëhet një vend në Kryesinë Qendrore.

Sipas të gjitha gjasave, Fatmir Limaj do ta përcjellë Kongresin Zgjedhor të PDK’së më 26 janar ashtu siç i kishte ndodhur në tetor të vitit 2005 në Kongresin e Tretë të Partisë.

Para shtatë vjetësh, Limaj ka qenë në paraburgim në Hagë, ndërsa tash është po ashtu prapa grilave i akuzuar për krime lufte.

ArKatana

Edhe pse ishte në Hagë, Limaj ishte propozuar për anëtar të Këshillit Drejtues të partisë dhe me aklamacion kishte marrë aprovimin. Pastaj ishte ngjitur në pozitën e Nënkryetarit të Parë, kur u liruar nga Tribunali.

Të njëjtën rrugë pritet ta ndjekin zyrtarët e PDK’së edhe në Kuvendin e Gjashtë të PDK’së, që pritet të mbahet në javën e fundit të këtij muaji.

Por, nuk dihet nëse Limaj do të mund ta ruajë pozitën e dytë në parti.(express)