Fundamenti

EULEX-i heton masakrën e Krushës së Vogël

/ 1 minutë lexim
Uji Dea

Një prokuror i EULEX-it nga Prokuroria e Qarkut në Prizren i ka filluar zyrtarisht hetimet për krime të luftës të kryera në fshatin Krushë e Vogël më 25 dhe 26 mars 1999.

Mobi Casa

Deri tash, prokuroria i ka identifikuar 56 të pandehur të mundshëm të cilët do të përballen me akuza për krime lufte kundër popullatës civile, duke përfshirë vrasjen e gjithsej 113 fshatarëve, dëbimin e të gjitha grave dhe fëmijëve nga fshati, plaçkitjen dhe shkatërrimin e pronës.