Erdhi marsi

Poezi nga Nijazi Kastrati

-Për fëmijë-
Iku shkurti iku
Pas tij marsi erdhi
Koha fillon ngrohet
Dielli rrezet derdhi.

Gëzohen kanarinat
Janë tubu n’qershi
Këndojnë stinës së re
Me shumë dashuri.

Vrapon nuk rri qetë
Edhe keci vogël
Dëshiron më shpejt
Të ikë atje n’kodër.

Atje maje mali
Ka liri të madhe
Gëzohet shumë kur sheh
Lepuj e sorkadhe.

Gëzohet e kërcen
Paksa dhe frigon
Urojmë armik ujkun
Kurrë mos e takon!

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS