Ekspozita në Viti prezanton talent të rinj

Gjilan – Arsimtarja Nerxhivane Ferizi tha se kjo ekspozitë ka për qëllim zbulimin e talenteve të rinj dhe përmes ekspozitave të tilla synojmë që t`i mbështesim ata në fushën e artit pamor.

Në Viti është hapur sot ekspozita e artit pamor me temën “Artistët e së nesërmes” të Arsimtares Nerxhivane Ferizi dhe të nxënësve të shkollave fillore të fshatrave Sadovinë e Jerlive dhe Verban.

Ismet Sejdiu zyrtar për Kulturë tha se është më rëndësi që këta artistë të rinj të përkrahen në veprimtarin e tyre artistike pasi që me punimet e tyre ata i japin një kontribut të çmuar kulturës dhe artit në përgjithësi.

“Është me të vërtetë të shihet se këta të rinj kanë interesim dhe prirje në artin pamor dhe mendoj se ata duhet të përkrahen në veprimtarit e tyre pasi kështu ata jo vetëm që do të jenë artisët e së ardhmes por do të jenë edhe ambasador të Kulturës” u shpreh Sejdiu.

Ndërsa arsimtarja Nerxhivane Ferizi tha se kjo ekspozitë ka për qëllim zbulimin e talenteve të rinj dhe përmes ekspozitave të tilla synojmë që t`i mbështesim ata në fushën e artit pamor. Kjo ekspozitë do të jetë e hapur deri me 21 dhjetor, në hollin e Shtëpisë së Kulturës Bajram dhe Gursel Sylejmani në Viti./rajonipress/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS