Edhe në Gjilan akreditohet Shkolla e Mesme e Mjekësisë në kuadër të UBT-së

Gjilan – Është akredituar nga Ministria e Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë dhe Autoriteti Kombëtar i Kualifikimeve shkolla e mesme e Mjekësisë në Gjilan. Shkolla e Mesme e Mjekësisë – UBT Gjilan, do të jetë një shkollë model e pajisur me laboratorët mjekësorë, ku nxënësit vijues do të kenë mundësi që krahas ligjëratave kurrikulare të bëjnë edhe praktikën e përditshme profesionale.

Akreditimi përfshinë drejtimet:

Bashkëpunëtor Profesional i Infermierisë dhe
Teknik i Laboratorit Mjekësor

Të gjithë të rinjtë e shkollave të mesme ë Regjionit të Gjilanit (Gjilan, Viti, Novo Bërdë dhe Kamenicë) si dhe nga Kosova Lindore (Preshevë dhe Bujanoc) po ashtu dhe Maqedonisë së Veriut (Likovë e Kumanovë) kanë mundësi ta vijojnë shkollën e mesme në hapësirat moderne dhe infrastrukturën inovative të Kampusit të UBT-së në Gjilan.

Tani, Fakultetit të Shkencave Mjekësore në UBT, i bashkohet edhe shkollimi i mesëm profesional në fushën e mjekësisë, duke kompletuar zinxhirin e ekosistemit të UBT-së, si një institucion lider i arsimit, në Kosovë dhe rajon.

Shkolla e Mesme e Mjekësisë – UBT Gjilan, do të jetë një shkollë model e pajisur me laboratorët mjekësorë, ku nxënësit vijues do të kenë mundësi që krahas ligjëratave kurrikulare të bëjnë edhe praktikën e përditshme profesionale.

Shkolla e Mesme e Mjekësisë – UBT Gjilan, me infrastrukturë super moderne dhe e kompletuar bashkë me kuadrin më të mirë të mësimdhënësve e me përkujdesjen e jashtëzakonshme të profesionistëve mjekësorë do të nxjerrë kuadrot më të mira dhe më të përgatiturat profesionalisht në këto fusha.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS