Ditëlindja e Amerikës!

Poezi nga Sami Arifi

Në ditën e sotme 4 korrik,
festë ka shteti i ynë mik!
I jep Botës gëzim dhe shpresë,
demokracinë s’lejon të vdes…
Me veprimin e madhështinë,
mbjellë te popujt guxim për lirinë!

Ndër popujt shemb tiraninë,
u hapë rrugë për pavarësinë…
N’ditë vështira kur u derdh gjak,
Amerika bëri hap!
E nxiti Botën mbarë,
gjakatarin për ta ndalë…

Populli ynë dje sot e n’çdo mot,
ka mikun e madh që i del zot!
Për ne rrita e popullit shqipës,
është Ditëlindja e Amerikës…

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS