RCCOLA

Deputetët duan “i-Pad 3” të “Mollës”

/ 1 minutë lexim
Fundamenti

Kuvendi i Kosovës synon t’i “gjejë” punë njërës nga kompanitë që njihet si ndër më të fuqishmet në botën e teknologjisë dhe që ka përfaqësinë edhe në Kosovë.

Nëpërmjet tenderit publik, organi më i lartë ligjvënës i vendit kërkon tabletë “Apple i-Pad 3 – 16 GB”, pajisje këto që i shet vetëm një kompani private brenda kufijve të vendit.

ARKATANA

Zyrtarisht, kompania “Molla” e ka të drejtën ekskluzive dhe të garantuar të shitjes dhe importimit për të gjitha produktet e “Apple-s” për Kosovë.
Zyra e prokurimit në Kuvendin e Kosovës synon që t’i pajisë më “tabletë” të gjithë deputetët, shkruan Koha Ditore.

Nuk ka kaluar shumë kohë kur i njëjti institucion pati shpenzuar mijëra euro kur pati pajisur deputetët me lap-top të serisë së fundit, porse “tableti” konsiderohet një lloj më i avancuar i kompjuterit e që punon në bazë të “prekjeve” në ekran apo “touch-screen”.