Cilën formë e ka uji

Nga Arben Kurteshi – Për ta kuptuar këtë shikoni fqiun verior, i cili i buzëqesh Evropës, i zgjatë dorën Amerikës, nuk i vë sanksione Rusisë, e josh Shqipërinë me kokrra gruri, dhe i hapë derën e Ballkanit Kosovës të hyjë në ferr.

A vërejte ndonjë formë

Pra, ky shtet është i paformë si uji, e merr formën e mundësisë dhe rrugës; plasaritjeve që i gjen nëpër rrugëtim dhe depërton kudo; kur bëhet nxehtë, prapë nuk mund ta kap sepse avullohet.

Uji nuk njeh ligj, marrëveshje, besë, sovranitet; prandaj është vendimtare që shteti të ndërtohet mbi themele, ku nuk mund të depërtojë uji; dhe ta shemb shtetin tonë të ri.

Me fqiun tonë në veri; nuk mund të bëhen marrëveshje, edhe nëse bëhen, ajo nuk i zbaton, nëse i zbaton atëherë vetëm me përfitime të trojeve tona.

MARRËVESHJA E VETME ËSHTË NJOHJA, DHE DËMSHPËRBLIMI.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS