RCCOLA

Çfarë ndodh kur digjeni në diell?

/ 1 minutë lexim
RCCOLA

Nxehtësia e diellit nuk shkakton flluska (skuqje), në fakt, bëhet fjalë për dëmtimin celular, të cilin e shkaktojnë rrezet ultravjollcë.

Lëshimi i gjakut në lëkurë zmadhohet për shkak të regjenerimit të qelizave, që, disa orë më vonë, rezulton me skuqjen dhe me dhimbjen.
Dëmtimi mund t’i shkatërrojë qelizat e lëkurës, për ç’arsye, ajo, pas flluskave më të rënda nga dielli, qërohet.

ARKATANA

Organizmi mund ta rigjenerojë lëkurën e dëmtuar, porse sa më shpesh që t’i ekspozoheni diellit, aq më e madhe është mundësia e mospërtëritjes së ndonjë qelize të dëmtuar kurrë më. Kjo dhe është shkaktare e kancerit të lëkurës.