Çerçive fati

Poezi nga Demush Mehmeti

Ti truall ngopur me të miat varre me timen dhimbje
Oazë lotësh rrjedhë e virgjër
Kuptim buzëqeshjesh
Vatër djepash
Zingjir i pakëputur brezash

Tokë vargmalesh prej grimcash dheu
Shtres terin dhe e plleshme
Melodi kënge dhe vaji
Çerçive fati

O vend i etjeve shtrirë në hartë dashnie
Sakrificë dhe rilindje
Lagur me shi reshje skëterre
Lumë në vete

Bërthamë zjarri
Taban gur
Me emrin tim ngulitur flamur

Vend shtrat i jetës dhe i vdekjes
Muzë e ngrohtë vargu
Forcim vullneti
Agim i ri shpresë zgjimi
S’të dua kuvli për më të mirën ëndrrën time

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS