Bllaca: Letra Nr. 2 për Naim Miftarin

Ish-agjenti i SHIK-ut, Nazim Bllaca, i cili për vete thotë se ka qenë në skuadrën e vrasjeve dhe pranon se ka kryer së paku një vrasje, sërish i është drejtuar me një letër të hapur Naim Miftariit, i cili gjithashtu pretendon se ka qenë hetues në SHIK.

Por, për dallim nga Bllaca, Miftar nuk fajëson veten por akuzon të tjerët, duke folur në cilësinë e dëshmitarit para prokurorit, Maorizio Salustro, për veprimtarinë e tij dhe të SHIK-ut në përgjithësi. Ndërsa ne letrën e hapur të Naim Miftarit, drejtuar Nazim Bllacës, ai kishte shkruar se Bllaca i ka shtrembëryar fjalët e tij.

Në letrën e dytë të haur adresuar Miftarit, Nazim Bllaca thotë se “Bllaca ju beson provave e jo ndërkombëtareve, Bllaca nuk i ruan CD-e çka nuk i posedon.

Hollbrukun e quanin bullduzheri i Ballkanit, ndërsa Bllacën do ta quajnë pas një kohe bullduzher për gërmimin e krimeve”, shkruan në fillim të letrës Bllaca.

Më poshtë po publikojm të plotë letrën e Bllacës, drejtuar Naim Miftarit:

“I nderuari Naim Miftari, ti nuk ke pas nevoje kurrë të më përkrahesh mua, se nuk kam pas nevojë as nuk kam nevojë të më ndihmosh, sepse unë më 29 nëntor 2009 ora 12:30 minuta, nuk kam dal në Prishtinë duke besuar se do të del dikush e të me ndihmoi.

Jo, sepse unë i kisha provat në çantë, e jo në tjetër planet.

Sa i përket atentatin ndaj juve, kinse ka ndodh pasi keni dalë publikisht në media, me sa e di unë, nga burimet, rezultatet janë negative, e qq ti i din më mirë se unë këtë punë.

Mos harro, unë nuk kam thënë kurrë se “ua bej 500 herë më zi se…. (kushdo qoftë)”.

As kurrë nuk do të thosha se: “Hashim Thaçi dhe vëllai i tij kanë gishte në vrasjen e Komandanti Legjendar, Adem Jasharit!”

Z. Naim Miftari, nuk do të thosha se paratë për vrasjen e Bardhyl Ajetit i ka marr Isak Musliu-Qerqizi.

As nuk do të thosha kurrë se Hashim Thaçi dhe Kadri Veseli qëndrojnë prapa vrasjes se Ibush Kllokoqit dhe Selim Broshës.

Për këto tri pika, po ti kisha provat do ti publikoja e jo të flisja si lavire, sepse tek e fundit është shumë fjalë e madha çka ke thënë ti, mirëpo, besoj se nuk e din çka keni thënë për këtë arsye edhe nuk ju duket interesante.

A e dini z. Miftari që keni implikuar direk në përgatitje të vrasjes se familjes Jashari një Kryeministër, dhe ish-Shef i Drejtorisë Politike të UÇK-së, i mirë apo i keq qoftë ai për mua?

Po të kishte ndikuar tek unë dikush, nuk do të kishim mundur të vimë deri këtu ku jemi sot. Rezultatet po i sheh populli, e jo unë. Sepse, unë me dëshmitë e mia kam ngritur dy aktakuza pas 12 viteve me peshë në Kosove dhe se shpejti do te ngritët dhe një aktakuzë , në rastin Bllaca 3.

Nga dëshmitë e mia, për herë të parë u identifikuan zyrtarisht tipi i vrasjeve të pasluftës në Kosovë, i cili për fat të keq është politik.

Unë besoj se ato çka i keni thënë ju dhe që kanë qen edhe nëpër media, e di dhe jam shumë i sigurt se ju z. Miftari nuk jeni i vetëdijshëm se çka keni thënë!

Sepse, keni ju z. ZKZ keni një çip prej 1 gige, ndërsa për dalim nga ju dhe çipi i jua i dëmtuar, i imi është prej 8 gigash. I kam edhe mbi 200 intervista nga hetuesit, prokurorët si dhe kemi 30 seanca publike.

Unë nuk e di a ka gënjyer Kadri Veseli ne Gjykatë, sepse, unë nuk e kam akuzuar kurrë direkt Kadriun. Megjithëkëtë, trupi gjykues e din më mirë se sa ti pozitën e Kadri Veselit në seancën Bllaca 2.

Sa i përket çantës, e di qe me ke kopjuar sikur disa këngëtare bullgare, mirëpo për dalim nga ti, unë e kam marr çantën rresht për 30 seanca publike, por e kam hapur në prani të publikut dhe trupit gjykues.
Kam nxjerr fakte nga ajo.

Sa i përket asaj qe ti ke besim tek tri shtet se qenkan shtete që do ti shkojnë deri në fund hetimit, ti je duke e përdor këtë për të manipuluar me opinionin. Po e përdorë këtë fjali për ti frikësuar disa dëshmitarë dhe për të gjetur arsyeje se nuk do i bëni publike 6 CD-të e tua të famshme.

Kjo puna shtet nuk qëndron, sepse pikërisht në rastin Bllaca janë te involvuar shtetet me të fuqishme dhe që kanë kontribuar ne vendosjen e paqes në Kosove.

Ti priti ato shtete, mirëpo mos harro: nëse Shtetet e Bashkuar te Amerikës , Britania e Madhe, Gjermani dhe Italia janë shtet me personelin e tyre më të besuar tek populli Shqiptar, dua të tregoj se pikërisht këto shtete janë të përfshira në rastin Bllaca 1. Bllaca 2…. në fushën hetimeve , në fushën prokurorisë dhe në fushën e gjyqësorit.

Ju nuk keni kapacitet ti bëni pyetje publike Azem Syles lidhur me pronat mes tij dhe Fatmri Prapashticës, sepse tek e fundit Fatmiri din me fol vetë, mirëpo mos harro çështjen e pronave unë e kam ngritur para 3 viteve edhe atë publikisht, kur dikush nuk e ka dite as çka po thotë Bllaca. Ja, pas tri viteve u ngrit aktakuza për shpronësim tokash e mashtrime miliona euro. Nuk po them se ngritjen e aktakuzës për shpronësime ilegale e bëri Bllaca, po iniciativa ishte imja dhe atë 100 %.

Sa i përket asaj se paskam dëshirë “me u reklamue” në media, kjo nuk është e vërtetë.

Reklamimi z. Miftari nuk ndërtohet me shpifje sikur ti. Tek e fundit imediatë kosovare e kanë kuptuar mirë se sa e qëndrueshme është një intervistë e Bllacës kur te publikohet dhe se a ke Bllaca dëshmi shtesë që ja bashkëngjet asaj interviste.

Unë kërkoj nga ti që të këshillosh veten, sepse e kanë me borxh mediat, familja Jashari dhe Hashim Thaqi, Gani Thaqi , Isak Musliu të kërkojnë llogari nga ti për shpifjet e tua dhe tentimin për largim të opinionit nga rasti Bllaca, vetëm e vetëm per të hutuar atë.

Mirëpo, ja shumë shpejt dolën në shesh të gjitha. Ke kaluar nga akuzat për Hashim Thaçin e deri tek pazaret ditore mes Azem Sylës dhe Fatmir Prapashticën.

Të gjitha këto pazare pronash janë bërë me pjesëmarrjëe time e ti z. ZKZ nuk ke nevojë të mbash opinionin nen ethe, se nuk ke asgjë çka të pyesësh Azem Sylën.

Në fund, të përshëndes dhe të lus ta këshillosh vetën, sepse janë munduar shume persona dhe institucione para teje qe ta shtyjnë procesin Bllaca në ujëra të turbullta qe tri vite, mirëpo ne do tu mbesim besnik familjeve të dëmtuar deri në fund”, thuhet në letrën e nënshkruar nga Nazim Bllaca, anëtar i skuadrës së vrasjeve të SHIK-ut dhe autor i një vrasjeje.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS