UBT

Behgjet Pacolli ndërpret koalicionin me PSDK-në

/ 1 minutë lexim

Behgjet Pacolli, kryetari i Aleancës Kosova e Re (AKR), ka deklaruar sot ndërprerjen e koalicionit me Partinë Social-Demokratike të Kosovës (PSDK).

Lideri i AKR-së dhe zëvendëskryeministri i Kosovës i ka dërguar sot një letër PSDK-së, me të cilën ka njoftuar se ndërpret koalicionin me këtë subjekt politik, me të cilin kishte hyrë në bashkëqeverisje me PDK-në.

Fidanishtja

Burime të sigurta të Koha.net brenda PSDK-së kanë thënë se arsye kryesore, mbase e vetme për këtë veprim të njëanshëm të Pacollit, ishte kalimi i Agim Çekut, tani ish-kryetarit të PSDK-së, në radhët e PDK-së dhe ministër i FSK-së, me të cilin siç thuhet në letrën e Pacollit, kishin nënshkruar koalicionin, që ka funksionuar deri para disa ditësh.

Sipas burimeve, PSDK do t’i kthej përgjigje Pacollit, po ashtu nëpërmjet një letre, me të cilën do të shpreh pikëpamjet e partisë rreth veprimit të tij. Sipas këtyre burimeve PSDK e vlerëson të paarsyeshme shkëputjen e njëanshme të koalicionit nga ana e AKR-së.