Bashkimi kombëtar Kosovë – Shqipëri

Nga Arben Kurteshi – Gjithçka fillon me një mendim


Të gjitha veprimet tona dikur ishin mendime

Vet shtëpia apo banesa ku ti banon, dikur ishte vetëm një mendim

Nëse në kokat tona mbjellim mendime të ndritura, do të pasojnë veprime përparimtare e të bukura

Nëse mbjellim mendime të këqija, do të pasojnë veprime të dëmshme

Nëse nuk mbjellim asgjë, as një mendim në kokë, atëherë do të mbien diçka e “egër“ që as nuk do ta dimë se çka është

Nëse mbjellim vëllazërimin në kokat tona, do të pasojë bashkimi

Nëse mbjellim urrejtjen, do të pasojë copëtimi

Nëse nuk mbjellim asgjë do të mbien diçka që nuk e njohim, „që ndoshta mund të çoj kombin drejt asimilimit“

Bashkimi mund të fillon menjëherë, jo direkt, por indirekt, së pari në kokat tona e më pas në veprimet tona

Ne i krijojmë kushtet dhe rrethanat për bashkim, dhe jo rrethanat neve!

Vet liria jonë që e shijojmë sot, ka filluar me një mendim, dhe është shndërruar në veprim dhe realitet

Aromën e lirisë, që e shijojmë sot, lulet e para të lirisë; janë mbjellë ujitur, e janë rritur në tokën e fshehur, mu në “kopshtin e ndritur“ në mendjen e ndritur të heronjve tanë

Edhe pse rrethanat dhe kushtet nuk lejonin të ndryshojë gjendja reale, ata i mbollën, kultivuan dhe rritën trëndafilat e kuq, në tokën e feshehut, në kopshtin e tyre të ndritur, që sollën lirinë

Nëse sot ne të gjithë, në kokat tona mbjellim bashkim, shpejt dhe me vrap mund të shëndrrohet në realitet./rajonipress/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS