ARKATANA

“Azem Syla fajtor që janë 26 mijë veteranë”

/ 2 minuta lexim
RCCOLA

Azem Syla i ka fajet që ende nuk dihet se kush është veteran, e kush është gënjeshtar.

Këtë fajësi komandant Dajës ia vesh kreu i veteranëve të Luftës, Muharrem Xhemajli raporton Kohavisioni.
Ai bën atë fajtor që më shumë se 26 mijë qytetarë që posedojnë kartelën e veteranit të Ushtrisë Çlirimtarë të Kosovës ende nuk i janë nënshtruar procedurave të selektimit për të vërtetuar se cilët në të vërtet ishin çlirimtarët e vendit.

Komisioni prej 12 anëtarëve, pjesë i të cilit është edhe Xhemajli, përbëhet prej komandantëve të zonave të UÇK-së, e ndërsa kryesohet nga Azem Syla, raporton KTV-ja.
Sipas Xhemajlit, komisioni është dashur të funksionalizohet në fillim të qershorit, por edhe pse janë takuar 3 herë, sipas tij, punën askush nuk e ka marrë seriozisht.

Uji Dea

Ai është shprehur i zhgënjyer. Xhemajli madje nuk heziton t’i quajë fajtorë për fryrjen e numrit të veteranëve Sylën e Fazliun.
Kjo sipas tij, duke të jetë edhe arsyeja përse nuk po nis punën edhe komisioni.

Kohavisioni ka provuar të kontaktojë me Azem Sylën, por ka qenë i pamundur kontakti me të. Deri sa ka pritur dy javë për një prononcimi të Faik Fazliut, i cili udhëheq zyrën për veteranë në qeverinë e Kosovës për funksionalizimin
e komisionit.

Kreu i veteranëve ka thënë se do të presin deri në shtator dhe nëse gjërat nuk ecin përpara, ata do të marrin në duar procesin. Mosfunksionalizimi i komisionit për seleksionimin e veteranëve ka lënë peng edhe zgjidhja e çështjes së statusit të veteranëve.
Pasi që Qeveria dhe Organizatat e Veteranëve ishin dakorduar që të amandamentohej ligji i vlerave të luftës dhe pjesë e tij të bëheshin serish edhe çlirimtarët pasi të dihej numri i saktë i tyre. /Indeksonline/