Arsyeja pse keni zhurmë në vesh

Tringëllimë në vesh është një fenomen kur ndjeni zë pa praninë e një stimuli të jashtëm zanor. Kjo do të thotë, një person më pas dëgjon atë që nuk është atje.

Arsyet për këtë mund të jenë të ndryshme: mund të ketë ndryshime në enët e gjakut të kokës dhe qafës, spazma e muskujve të veshit të mesëm, sëmundje në vetë veshin, lëndim i kokës ose qafës, skleroza e shumëfishtë, sëmundjet infektive, sifilizi… Por edhe përdorimi i barnave të caktuara.

Përveç kësaj, tringëllimë në veshët shfaqet edhe te njerëzit me presion të lartë të gjakut, si dhe te njerëzit me qarkullim të dobët.

Nëse gumëzhima ndodh për shkak të qarkullimit të dobët në vesh, ai person duhet të eliminojë kafeinën, cigaren, alkoolin dhe të reduktojë marrjen e kripës.

Ndonjëherë zhurma në vesh mund të jetë edhe rezultat i dyllit të grumbulluar. Kur grumbullohet shumë në vesh, mund të irritojë daullen e veshit dhe të shkaktojë tringëllimë në veshët.

Nëse gumëzhima është e shpeshtë, ju këshillojmë të vizitoni një mjek për të kontrolluar shëndetin tuaj.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS