Eko Higjiena

Arifi merr autorizime shtesë

/ 2 minuta lexim

Gjilan – Këshilltarët komunal në Viti i kanë dhënë autorizimin kryetarit të Vitisë që të negociojë për këmbimin e pronës komunale e cila menaxhohet nga AKP-ja.

Këshilltarët komunal në Viti në seancën e fundit kanë debatuar për pika të rëndësishme që lidhen me pronat shoqërore, pasqyrat financiare ,mbrojtja e mjedisit etj.

Në këtë seancë nuk është aprovuar kërkesa e LDD-së për të zëvendësuar në Komitetin për Politikë dhe Financa dhe për përfaqësim të saj me një anëtar në këtë grup punues.

Ndryshe këshilltarët komunal kanë propozuar vendimin për autorizimin e Kryetarit të Komunës së Vitisë për fillimin e negociatave për këmbimin e pronës komunale me pronën shoqërore e cila menaxhohet dhe administrohet nga Agjensioni Kosovar i Privatizimit (AKP).

Uji Dea

Gjithashtu asamblistët kanë folur edhe për pasqyrat financiare të buxhetit komunal për periudhën janar-mars 2012.

Në seancën e katërtë të Kuvendit në Viti këshilltarët kanë propozuar edhe ndryshimin e rregullores për mbrojtjen e mjedisit të komunës së Vitisë dhe shqyrtimin e planit të punës të zyrës së informimit për periudhën janar-dhjetor 2012.

Këshilltarët gjithashtu kanë vendosur edhe për caktimin e lokacionit për ndërtimin e monumentit përkujtimor për: Sahit Goranin,Zukë Zukën dhe Balë Ahmetin në ngastrën kadastrale 1090-0 ZK ,Gërmovë. Të gjitha pikat janë aprovuar me shumicë votash./rajonipress/