Alkooli përforcon rolin e ushtrimeve

Sipas një studimi të ri, konsumuesit e rregullt të alkoolit tregojnë tendenca më të mëdha për të ushtruar, krahasuar me ata që fare nuk konsumojnë alkool.

Këtë e përshkruan më së miri profesor French nga Universiteti i Majamit i cili thotë që këta njerëz (pra konsumuesit e alkoolit) duke e ditur sasinë e shtuar të kalorive të marra nga alkooli, tentojnë që t’i balancojnë kaloritë e marra ditore.

Megjithatë, kjo është më shumë psikologjike dhe assesi nuk ka të bëjë me ndikimin e drejtpërdrejtë të alkoolit në organizëm, prandaj, për ushtruesit e rregullt, këshilla e jonë do të ishte të rrinë sa më larg alkoolit. /Telegrafi/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS